Een ogenblik geduld a.u.b.

Thema's

Wat speelt er in uw gemeente/dorp/wijk?

Nieuws

 • Twee op de tien Zeeuwse ouderen weet onvoldoende van internet
  / Monique Nieuwenhuize

  Om laaggeletterdheid op de kaart te zetten, organiseert Stichting Lezen en Schrijven in de week van 3 tot en met 9 september de Week van de Alfabetisering. Digitale vaardigheden zijn onderdeel van de basisvaardigheden (lezen, schrijven, mondelinge taalvaardigheid, rekenen en digitale vaardigheden) en essentieel om mee te kunnen doen in de samenleving.

 • Nieuwe publicaties Jeugdmonitor Zeeland
  / Monique Nieuwenhuize

  De Jeugdmonitor Zeeland heeft 3 nieuwe themarapporten gepubliceerd over kinderopvang, leesgedrag en bibliotheekgebruik Zeeuwse Jeugd en opvoeden en opgroeien in het gezin.

 • Resultaten gezondheidsmonitor 2016/2017
  / Monique Nieuwenhuize

  In 2016/2017 heeft de GGD Zeeland de Gezondheidsmonitor uitgevoerd onder Zeeuwse volwassenen. Uit de resultaten blijkt dat de eenzaamheid onder Zeeuwse ouderen hoog is en dat angststoornissen en depressie onder 19-64 jarigen de laatste jaren zijn gestegen. Positief is dat het aantal rokers is gedaald en dat Zeeuwse ouderen steeds meer lichamelijk actief zijn. De Gezondheidsmonitor is uitgevoerd in opdracht van de Zeeuwse gemeenten. Ruim 9.000 Zeeuwen hebben meegedaan aan het onderzoek. Gemeenten gebruiken de resultaten voor hun gemeentelijk gezondheidsbeleid. De resultaten van de gezondheidsmonitor zijn te vinden in de ZeelandScan.

Over ons

Wie zijn wij en wat doen we?