Een ogenblik geduld a.u.b.

Onderzoek onder jongvolwassenen in Zeeland

door Theresa Besuijen

Op 4 juni start Jeugdmonitor Zeeland van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland een onderzoek onder jongvolwassenen in Zeeland. Het onderzoek wordt voor de vijfde keer gehouden in opdracht van de Zeeuwse gemeenten en Provincie Zeeland. Eerdere onderzoeken onder jongvolwassenen vonden plaats in 2004, 2008, 2012 en 2016. De vragenlijst omvat verschillende thema’s zoals werk, opleiding, wonen en vrije tijd.

Vragenlijst
Alle jongeren geboren in ’96, ’97 en ’98 en wonend in Zeeland ontvangen rond 4 juni de uitnodiging om deel te nemen aan dit onderzoek. Meedoen aan het onderzoek kan tot 28 juni. Dit kan digitaal met de unieke inlogcode die in de uitnodiging staat. Wanneer de vragenlijst volledig is ingevuld, maken de jongeren kans om één van de 50 waardebonnen van € 20 te winnen. Doordat dit onderzoek om de vier jaar plaatsvindt, worden trends zichtbaar. In het eerste kwartaal van 2020 zullen de uitkomsten bekend zijn en weten we hoe deze groep zich vandaag de dag voelt.


Jeugdmonitor Zeeland
De Jeugdmonitor Zeeland is een samenwerkingsverband van Provincie Zeeland, de 13 Zeeuwse gemeenten, onderwijsinstellingen, GGD Zeeland en instellingen die op het gebied van jeugd werkzaam zijn. De Jeugdmonitor Zeeland brengt de leefwereld van de Zeeuwse jeugd in kaart door gegevens te verzamelen over kinderen en jongeren van 0 tot en met 23 jaar.


Alle informatie over dit onderzoek én de vragenlijst is terug te vinden op www.dezb.nl/planbureau/jeugd.